• 7. prosinca 2023.
  • admin
  • 0

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, poziva na podnošenje prijava u sklopu programa „Fulbright Specialist“ u akademskoj godini 2024./2025.

Program „Fulbright Specialist“ provodi se u Republici Hrvatskoj u sklopu Bilateralnog programa akademske mobilnosti, a ustanovama domaćinima omogućuje ugošćivanje američkih profesora, predavača, znanstvenika i stručnjaka na razdoblje od dva do šest tjedana.

Ustanove domaćini mogu biti: akademske i znanstvene institucije (visoka učilišta i istraživački instituti), kulturne ustanove (knjižnice, muzeji, kazališta), ustanove u sustavu strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, državne institucije, javne zdravstvene ustanove te nevladine organizacije i udruge.

Boravak spomenutih američkih predavača i znanstvenika mora biti realiziran u akademskoj godini 2024./2025., odnosno u razdoblju između 1. listopada 2024. i 30. rujna 2025. godine.

Zainteresirana visoka učilišta i ostale ustanove podnose svoje projektne prijedloge putem elektroničkog sustava za prijavu najkasnije do 1. ožujka 2024. godine.

Više informacija o programu „Fulbright Specialist“, pozivu i postupku prijave dostupno je na mrežnim stranicama Veleposlanstva SAD-a.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU