Proteklog vikenda, predstavnice Razvojne agencije uz ostale predstavnike hrvatskih i talijanskih projektnih partnera strateškog projekta ARGOS, prisustvovali su međunarodnom sajmu CROFISH u Poreču. Prisustvovanje na događanjima koja doprinose vidljivosti jedna je od značajnih aktivnosti projekta ARGOS.

Održano je niz kvalitetnih predavanja za javnost kao i nekoliko zatvorenih sastanaka na kojima su projektni partneri usuglasili daljnji smjer provedbe te organizaciju budućih događanja kako u Italiji tako i u Hrvatskoj.

Bio je to vikend prepun zanimljivih sastanaka, novih poznanstava i dogovora o budućoj talijansko – hrvatskoj suradnji na razvijanju sektora ribarstva i akvakulture na održiv način s zajedničkim ciljem zaštite morskih resursa u Jadranu.

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede, kvalitetnu suradnju sa Institutom za oceanografiju i ribarstvo, Split – vjerujemo da će suradnje na budućim projektima biti još uspješnije!

Projekt ARGOS strateški je projekt ukupne vrijednosti 5,7 mil EUR-a sufinanciran sredstvima Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska u provedbi od sredine 2020. u kojem uz Razvojnu agenciju Šibensko-kninske županije sudjeluju i predstavnici svih ostalih obalnih županija Hrvatske kao i 6 talijanskih regija, hrvatski i talijanski Instituti za oceanografiju i ribarstvo te predstavnici Ministarstava poljoprivrede obiju zemalja.