U sklopu strateškog projekta Firespill u Dubrovniku je u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije organizirana dvodnevna konferencija na temu civilne zaštite.
Konferenciji su uz preostalih 14 projektnih partnera te brojne predstavnike žurnih službi RH te stručnjaka iz IT sektora prisustvovali i djelatnici Razvojne agencije Šibensko-kninske županije koji su dali svoj doprinos izloživši najvažnije aktivnosti projekta Firespill koje će provesti na području Šibensko-kninske županije.

Uz stručnu konferenciju pod nazivom „Civilna zaštita i upravljanje krizama“ održan je i Tehnički sastanak te sastanak Upravljačkog odbora projekta FIRESPILL, kao i sastanak hrvatskih partnera s voditeljem službe za projekte prekogranične suradnje unutar Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na kojem su prezentirane nadolazeće brojne mogućnosti financiranja projekata iz europske teritorijalne suradnje 2021.-2027.

Projekt Firespill nalazi se na vrhuncu provedbe projektnih aktivnosti, a gradnja regionalnog središta za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva koja će biti smještana u Vučevici u završnoj je fazi. Riječ je o najvećem trening centru za vatrogasce na ovom dijelu Europe, udaljenom tek pola sata vožnje od Šibenika, a čije će usluge osposobljavanja i obrazovanja koristiti i pripadnici sustava vatrogastva te drugih žurnih službi s područja Šibensko-kninske županije.