Konferencija „Inovacije u sektoru plavog rasta“ koja se održava u petak, 29. studenog 2019. godine s početkom u 09.30 sati u konvencijskom centru Amadria Parka je ujedno i središnje događanje projekta „SHIPmEnTT – Jačanje procesa zaštite intelektualnog vlasništva i transfera tehnologije u sektoru plavog rasta“ u čijoj provedbi sudjeluju 22 organizacije iz javnog i privatnog sektora iz 8 zemalja (Grčka, Italija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Albanija i Hrvatska). Nositelj projekta je Institut za istraživanje i tehnologiju – FORTH iz Grčke, dok je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije projektni partner.

Cilj konferencije je podići svijest gospodarstvenika i javnog sektora o potencijalima u sektoru „plavog rasta“, te ih upoznati s novim tehnologijama i istraživanjima koji se provode u svijetu i kod nas kako bi se potaknuo razvoj ovog sektora.

Sudionici će imati priliku čuti renomirane predstavnike institucija iz Hrvatske i inozemstva, gospodarstvenike, inovatore, istraživače te predstavnike akademske zajednice koji će predstaviti trendove u području „plavog rasta“, mogućnosti financiranja inovacija, značaj zaštite intelektualnog vlasništva u poslovanju te primjere dobre prakse u sektorima plave ekonomije.  

Tijekom  konferencije održat će se i B2B sastanci koji su izvrsna prilika za razmjenu iskustava, razgovor o projektima, idejama i mogućnostima suradnje.

Prijave se zaprimaju putem  web obrasca: https://forms.gle/isAMqdaqTHfWbZP4A do 27. studenog 2019.g ili do popunjavanja slobodnih mjesta, a budući da je broj mjesta ograničen, požurite s prijavom!