Mlada šibenska poduzetnica Marijana Peran je vlasnica salona za uljepšavanje „Mare“ koji s nalazi na Ražinama, u ulici A.G. Matoša 45.

Marijana je salon otvorila 2017. godine, nakon 3 godine formalnog školovanja i 2 godine stručnog osposobljavanja. Iako je još kao dijete željela imati svoj vlastiti salon ipak ističe da su ljubav prema poslu i želja za napredovanjem glavni motivi koji su je potakli da se upusti u poduzetničke vode.

Beauty salon Mare u svojoj ponudi ima klasične kozmetičke usluge kao što su pedikura, manikura, depilaciju lica i tijela te geliranje i trajni lak.

Obzirom na prirodu same djelatnosti kojom se bavi, njezina primarna tržišna orijentacija je isključivo lokalnog karaktera, tj. grad Šibenik i županija.

Marijanin svakodnevni poslovni izazov je učiniti klijenta zadovoljnim i potruditi se da svaki klijent postane stalan i to joj uglavnom i uspijeva. Izazov je također držati korak sa najnovijim trendovima u beauty industriju, te stoga redovito pohađa stručne edukacije na kojima uvijek nešto novo nauči te stekne nova iskustva.

Što se tiče načina na koji bi država/regionalna i lokalna samouprava mogla olakšati poslovanje mladim poduzetnicima Marijana smatra da bi trebalo više motivirati i poticati mlade ljude za poduzetništvo. Također edukacija i pomoć  prilikom otvaranja poduzeća i podrška u prve 2-3 godine poslovanja su uvijek dobrodošli.

Poruka mladima je da ne odlaze iz Hrvatske nego da ostanu ovdje i bore se za svoju sreću. Često je za uspjeh dovoljan trud i volja i onda nema neuspjeha.