Ena Jajaš je murterska poduzetnica, suvlasnica poduzeća Adriatic sunset d.o.o., koje su svome vlasništvu ima kamp Rehut, smješten na najljepšoj murterskoj plaži Slanici. Ime kampa potječe od riječi “rehut” što znači snažan i iznenadan udar vjetra, vrlo neugodan pri jedrenju, a koji se javlja u murterskom kanalu prema Kornatima. Rehutom su zvali djeda obitelji vlasnika kampa, koji je bio brz kao vjetar, a bavio se gradnjom drvenih brodova.

Camp Rehut u svojoj ponudi ističe prije svega najam luksuznih mobilnih kućica, u svijetu sve popularniji glamping, zatim klasične parcele namijenjene motoriziranim gostima, te brojne druge sadržaje i usluge poput poput trgovine sa svježim pecivima i ostalim svakodnevnim potrepštinama, zatim moderno uređen sanitarni čvor, brojne sportski tereni i igrališta i sl. U neposrednoj blizini kampa je više beach barova i restorana tipa grilla i pizze, dok je u samom Murteru veći broj odličnih restorana s velikom ponudom jela iz domaće i internacionalne kuhinje. Posebnost kampa je ranč konja Pocahontas koji je u vlasništvu iste obitelji i samim time na raspolaganju gostima kampa za razgledavanje i druženje s konjima.

Međutim cijela ova priča, kako nam ističe Ena, nije došla preko noći. Već skoro 10 godina njezina obitelj vrijedno radi, ulaže, okrupnjuje zemljište i uređuje kamp. Za slijedeću sezonu planiraju napraviti i bazen sa barom za goste kampa kako bi i dodatno produžili sezonu. Obzirom na kvalitetu i obujam usluga koje nude, ovaj kamp je ipak namijenjen gostima veće platežne moći, što je uostalom i trend kojim cijela Hrvatska nastoji ići zadnjih nekoliko godina.

Kamp inače ima troje stalno zaposlenih dok u sezoni ta brojka naraste i na preko deset, a po potrebi i više.

Problemi sa kojima se Ena susreće su kao i većina poduzetnika koji rade u turizmu, a to su prije svega nedostatak kvalitetne sezonske radne snage, te općenito problemi vezani uz izrazitu sezonalnost djelatnosti.

I za kraj poručuje Ena poručuje, Hrvatska je obećana zemlja za one koji žele raditi i dati sve od sebe, prema tome samo napornim radom i trudom možete doći do uspjeha.  Razvojna agencija Šibensko-kninske županije se u potpunosti slaže sa ovom tvrdnjom i maksimalno ih podržava.