URBACT traži postojeće lokalne prakse koje su djelotvorne, participativne, integrirane, relevantne na europskoj razini i lako prenosive u druge europske gradove.

Svoje prakse mogu prijavljivati gradovi iz 27 država članica Europske unije, iz država partnera (Norveška, Švicarska), te gradovi iz IPA država (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija), kao i gradovi iz Ukrajine i Moldavije.

Cilj poziva je omogućiti vidljivost najboljih lokalnih praksi koje potiču održivi urbani razvoj te inspirirati druge europske gradove da prenesu dobre prakse u svoje lokalne sredine.

Gradovi koji postanu nositelji oznake URBACT Good Practice dobivaju priliku za promociju grada na nacionalnoj i europskoj razini te mogućnost predstavljanja dobre prakse na URBACT City Festivalu u Wroclawu (Poljska) od 8. do 10. travnja 2025.

Također, gradovi nositelji oznake URBACT dobre prakse imaju mogućnost postati vodeći partneri u URBACT mrežama za prijenos 2025. godine uz osigurano financiranje i podršku programa.

Rok za prijave je 30. lipnja 2024.

U uvjetima poziva nalaze se detaljne informacije o prihvatljivim prijaviteljima i postupku prijave. 

Izvor: URBACT