Danas je u ABC-u u organizaciji Razvojne agencije održan radni sastanak predstavnika gradova i općina s područja Šibensko-kninske županije. Uz predstavnike gradova i općina, sastanku je prisustvovao i šibensko-kninski župan dr.sc. Marko Jelić sa zamjenicom Iris Ukić Kotarac, te predstavnici županijskih upravnih odjela i županijskih ustanova.

Uvodnu riječ dala je ravnateljica Razvojne agencije Biljana Gulin i posebno naglasila osobnu želju za bliskijom suradnjom sa predstavnicima javnopravnih tijela sa zajedničkim ciljem osiguravanja ravnomjernog regionalnog razvoja.

Tema sastanka bilo je predstavljanje indikativnih planova objave natječaja za 2024. godinu iz programa Konkurentnost i kohezija te Integrirani teritorijalni program za razdoblje 2021. – 2027. godine gdje su prisutnima predstavljene mogućnosti financiranja gospodarskih, socijalnih te raznih infrastrukturnih projektnih ideja u narednom razdoblju uz predstavljanje nove otočne koordinatorice za područje Šibensko-kninske županije.

Početkom ove godine, Razvojna agencija imenovala je novu otočnu koordinatoricu, gđu. Mateju Branica kao regionalnu kontakt točku u ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za poslove otočnog razvoja na području Šibensko-kninske županije. Otočna koordinatorica je istakla da je primarna i jedina zadaća otočnog koordinatora obavljanje poslova organiziranja, pokretanja i koordiniranja planova i projekata važnih za održivi razvoj otoka.

Predstavljanju su prisustvovali i predstavnici mjesnih odbora, turističkih zajednica kao i predstavnici civilnog društva na otocima koji svojim aktivnostima i do sad doprinose boljitku i razvoju otoka na kojima funkcioniraju.

Aktivnosti pravovremenog informiranja javnopravnih tijela o mogućnostima financiranja iz dostupnih europskih i/ili nacionalnih izvora sa nastojanjem ostvarivanja što boljih rezultata u povlačenju i implementaciji EU projekata kao i pružanje savjetodavne podrške u pripremi i provedbi projekata, Razvojna agencija provodi kao regionalni koordinator za područje naše županije u sklopu projekta Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji. 

Izvor fotografija : Šibensko-kninska županija