Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Ured Europskog parlamenta i EUROPE DIRECT centri u Hrvatskoj, organizirali su zajedničko događanje pod nazivom: Moj EU glas!

Riječ je o događanju koje se sastojalo od nekoliko tematskih cjelina koje su bile usmjerene mladima, učenicima i studentima iz 11 različitih gradova diljem Republike Hrvatske.

Iz Šibensko-kninske županije sudjelovali su učenici Gimanzije Antuna Vrančića Šibenik koji su u pratnji voditelja projekta Europe Direct ŠKŽ i profesorice sociologije sudjelovali u panel raspravi i radionici s zastupnicima Hrvatskog sabora i Euroskog parlamenta.

Glavni cilj događanja bio je dodatno educirati mlade o demokratskom izbornom procesu, osvijestiti mlade o važnosti izlaska na europske izbore, raspravljati o tome kako odluke u Europskom parlementu oblikuju naš svakodnevni život te kako motivirati naše prijatelje i okolinu da izađu na izbore i uključe se u demokratski proces oblikovanja politike i na taj način neposredno utječu na svoju budućnost.

Događanje je bilo uvodna aktivnost u “superizbornu” 2024. godinu kada nam predstoje izbori za Europski parlament, izbori za Hrvatski sabor i Predsjednički izbori.

Stoga, Predstavništa tijela Europske unije u suradnji s Europe Direct centrima u Hrvatskoj najavljuju pojačane aktivnosti vezane uz izborni proces i pozivaju građane da redovito prate aktivnosti Europe Direct-a.