• 8. prosinca 2023.
  • admin
  • 0

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, organizira predstavljanje rezultata projekta  “Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji – II. faza“ kao i najavu nove faze tehničke pomoći, koje će se održati u četvrtak, 14. prosinca 2023. godine, s početkom u 13:00 sati u prostorijama Adriatic Business Centra, na adresi Narodnog preporoda 4, 22000 Šibenik.

Projekt Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji je projekt kojeg kao akreditirani regionalni koordinator Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za područje Šibensko-kninske županije od 2016. g. do danas provodimo s ciljem povećanja korištenja sredstava EU fondova u županiji, te što bolju informiranost i pripremljenost dionika regionalne i lokalne samouprave za povlačenje EU sredstava, odnosno realizaciju projekata u našoj županiji.

Radi se o projektima iz svih sektora područnog i lokalnog razvoja počevši od projekata iz sektora obrazovanja i škola do energetske učinkovitosti i obnova javnih zgrada, projekata za podršku stanovništvu na ruralnim područjima (žene i stariji), projektima komunalne infrastrukture, projektima vatrogasnih domova, kulturno-povijesne baštine, dječjih igrališta, sportskih dvorana, pročišćavanja otpadnih voda, uređenja zelenih površina i šetnica, rekonstrukcija domova za starije, projekta iz djelatnosti hitne medicine ali i projektima zelene i digitalne tranzicije.