• 6. studenoga 2023.
  • admin
  • 0

U organizaciji Šibensko-kninske županije i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, u četvrtak, 26. listopada 2023.godine, održala se manifestacija Dan energetske održivosti Šibensko-kninske županije, tijekom kojeg su učenici osnovnih i srednjih škola s područja županije, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku prezentirali projekte i rješenja iz područja energetske učinkovitosti i prilagodbe klimatskim promjenama od značaja za javni sektor i građane, kao i mogućnosti (su)financiranja istih.

Program obilježavanja Dana energetske održivosti održao se u Adriatic Business Centru u Šibeniku, a otvorili su ga učenici osnovnih škola Šibensko–kninske županije, OŠ Jurja Šižgorića iz Šibenika i OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog, područno odjeljenje u Oklaju, koji su prezentirali na koji bi način oni riješili „crne točke“ svojih gradova, na energetski učinkovit način.

Navedeno događanje organizirano je u sklopu projekta „Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji – II. faza“ kojemu je cilj povećanje korištenja sredstava EU fondova u županiji te što bolja informiranost i pripremljenost dionika regionalne i lokalne samouprave za povlačenje EU sredstava, odnosno realizaciju projekata u našoj županiji.

Pogledajte kako je bilo na navedenom događaju i dojmove samih sudionika: