U srijedu, 8. lipnja 2022. održan je posljednji sastanak projektnog tima projekta SHIPmEnTT_PLUS organiziranog u okviru konferencije “Inovacije za održivo korištenje morskih resursa u našim morima”, koju je organizirala Gospodarska komora Crne Gore.

Sastanak je okupio predstavnike šest institucija koje su zajednički provodile projekt SHIPmEnTT – „Jačanje procesa intelektualnog vlasništva i prijenosa tehnologije u zelenim sektorima mobilnosti mora“ financiranog iz programa Interreg ADRION, a koje su nakon toga suradnju nastavile na projektu SHIPmEnTT_PLUS koji je u provedbi.

Budući da provedba projekta SHIPmEnTT_PLUS završava 30. lipnja, partneri su iskoristili sastanak tima da rezimiraju postignute rezultate i diskutiraju planove za slijedeće ADRION programsko razdoblje.

„Svima nam je želja nastaviti i razvijati ovu vrijednu prekograničnu suradnju koju smo ostvarili na projektima SHIPmEnTT i SHIPmEnTT_PLUS te moramo zajednički iznaći nova i još efikasnija rješenja kojima ćemo podržati inovacijsku aktivnost naših poduzetnika u sektoru zelene mobilnosti na moru“ rekla je domaćica sastanka Sandra Perić, ispred Gospodarske komore Crne gore, jednog od projektnih partnera.

Pred nama je i posljednja projektna aktivnost, a to je održavanje velikog online događanja „Partnerstvo za inovacije“ koje organizira Razvojna agencija Zlatibor 28. lipnja 2022. godine. Ovo će biti prilika da se među brojnim govornicima iz cijele Europe, predstavi i hrvatska startup tvrtka „Future Power Generators“ koja razvija brodske motore na električni pogon.