U organizaciji Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, 25. i 26. veljače 2021. godine, uspješno je preko online platforme održan 2. sastanak Upravnog odbora projekta TAKE IT SLOW na kojem je prisustvovalo svih 12 hrvatskih i talijanskih partnera, uključujući vodećeg partnera Dubrovačko-neretvansku županiju.

U sklopu sastanka, partnerima je predstavljen presjek provedbe projektnih aktivnosti s fokusom na nadolazeće razdoblje koje će uključivati angažman različitih dionika iz sektora turizma te će se razviti učinkovit turistički okvir za upravljanje, marketing i promociju i omogućiti prijenos metodologije i znanja akterima na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini.

Projekt „TAKE IT SLOW“ osmišljen je s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao održive, zelene i pametne europske turističke regije kroz uspostavu lanca vrijednosti u turizmu prema načelima pametne specijalizacije. Temelji se na istraživanju načina života kao spoja materijalne i nematerijalne, kulturne i prirodne baštine u suradnji sa znanstvenicima i lokalnom zajednicom kao velikim izvorom znanja. Aktivnosti projekta uključuju uspostavu prekogranične platforme za upravljanje kvalitetom jadranske regije, uspostavu pametnog strateškog okvira za inovativne destinacije, proizvode i usluge jadranske regije te poboljšanje dostupnosti prirodne i kulturne baštine regije, upravljanje projektom i komunikaciju.

Nositelj projekta „TAKE IT SLOW“  je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri na projektu uz Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije su i Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Sveučilište u Zadru, Istarska županija, Autonomna regija Friuli Venezia Giulia, Regije Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Abruzzo i Molise, Konzorcij javnog teatra Puglia i pridruženi partner Regija Puglia.

Ukupan proračun projekta „TAKE IT SLOW“  koji je prijavljen i odobren kroz strateški poziv programa INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020 iznosi 3.764.695,71 €, od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na raspolaganju je 287.481,00 €. Projekt je započeo 01. lipnja 2020. i traje do 31.12. 2022. godine.

Za više informacija posjetite:

Službena stranica projekta TAKE IT SLOW

Twitter

Facebook

Instagram

YouTube