Blockchain consulting j.d.o.o. za savjetovanje i implementaciju blockchaina je prva firma u Hrvatskoj koja se bavi implementacijom blockchain tehnologije u proizvodnju i distribuciji proizvoda, osnovana od strane mladog šibenskog poduzetnika u prosincu 2019. godine.

Blockchain tehnologija donosi neminovne promjene u naše društvo, te je nužno proširiti pogled  na sve njezine aspekte i upotrebu izvan sfere kriptovaluta. S obzirom da je područje primjene  i mogućnosti blockchain tehnologije veliko, tvrtka “Blockchain consulting” svoje poslovanje će usmjeriti na upotrebu blockchain tehnologije u području lanca opskrbe (“Supply Chain Managment”), te će svojim djelovanjem pokušati donijeti boljitak trenutnom stanju na tržištu gdje vlada nepovjerenje kupaca u kvalitetu i porijeklo proizvoda koji se nalaze u trgovinama.

Glavna usluga koju pruža tvrtka “Blockchain consulting j.d.o.o.” je implementacija blockchain tehnologije u proizvodnju i lancu opskrbe proizvoda.

Koristeći tehnologije blockchaina i IoT, moguće je pratiti svaki proizvoda kroz cijeli lanac opskrbe (od proizvodnje, pakiranja, skladištenja, transporta do dolaska na policu u trgovini). To je moguće uz pomoć čipova (QR kod, NFC ili RFID čip) koje se nalaze na svakom proizvodu. Svaki proizvod ima zasebnu oznaku (Hash ID) koja je pohranjena na blockchainu. Blockchain omogućava sigurnost da su svi podaci točni i da nitko ne može njima manipulirati.

 “Blockchain consulting j.d.o.o.” u svome poslovanju koristi Vechain platformu koja se pokazala kao najveći autoritet kod upotrebe blockchain tehnologije u lancu opskrbe (Supply Chain Managment).

Za sva pitanja vezana za implementaciju blockchaina u Vaše poslovanje, kao i za sva ostala pitanja vezana za tehnologiju blockchaina, molimo Vas da nam se javite na našu e-mail adresu:

E-mail: info@blockchain-consulting.hr