Pekara Rogoznica je pekarski obrt u centru Rogoznice.  Osnovna djelatnost poduzeća je proizvodnja kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača.

Iako je poduzeće otvoreno 2017.godine , vlasnica Vera Lekaj je pripadnica obitelji koja se pekarstvom bavi već desetljećima i koja ima bogatu pekarsku tradiciju diljem Hrvatske, a posljednjih nekoliko godina i u gradu Šibeniku te u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji. Vera zasad ima otvoreno samo jedno prodajno mjesto u centru Rogoznice, a plan za slijedeću godinu jest otvaranje još jednog koja bi radila sezonski tj. za vrijeme turističke sezone.

Vera ističe, da za razliku od drugih, uglavnom velikih pekarskih industrija, njihove proizvode odlikuje pravi domaći okus i miris, prije svega zahvaljujući potpuno ručnom načinu izrade, a zatim i najkvalitetnijim sastojcima, bez dodanih aditiva, koje koriste u proizvodnji.

Vera se u svakodnevnom poslovanju susreće sa problemom pronalaska kvalitetne radne snage, a također kao otegotnu okolnost navodi visoka davanja na plaće te općenito davanja u poslovanju. Smatra da bi država smanjivanjem svih davanja olakšala poduzetnicima svakodnevno poslovanje, te otvorila mogućnost zapošljavanja dodatnih radnika.