Ivan Perković je mladi šibenski poduzetnik, vlasnik obrta Ding dong, čija je osnovna djelatnost uređenje i održavanje krajolika, osnovno čišćenje zgrada i okoliša stambenih zgrada te održavanje nekretnina u odsutnosti vlasnika.

Ivan se poduzetništvom počeo baviti 2018. godine, kada je i otvorio obrt. Prilikom samog otvaranja obrta ističe veliku financijsku i savjetodavnu pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kroz projekt samozapošljavanja. U početku se posvetio marketingu kako bi tržište upoznao sa svojim obrtom i uslugama koje pruža, te kupnji opreme i strojeva koje će koristiti prilikom obavljanja djelatnosti. Nakon nekoliko mjeseci posao je počeo rasti i danas Ivan ističe da je u potpunosti zadovoljan smjerom u kojemu se razvija njegov mali biznis.

Obzirom na Ivanove dosadašnje interese i hobije u životu, a to su prije svega rad u vrtu, rad u polju, rad u prirodi i sa ljudima, otvaranje ovakvog jednog obrta je bio logičan potez. Rad na otvorenom često je ograničen vremenskim uvjetima i godišnjim dobima pa je s vremenom proširio djelatnost uvođenjem novih usluga.

Osnovne usluge obrta Ding dong  su uređenje vrtova, polja, maslinika, voćnjaka i sl. Također čišćenje stambenih grada i održavanje nekretnina u odsutnosti vlasnika (očitavanje brojila, prozračivanje, čišćenje prije dolaska i nakon odlaska vlasnika, skupljanje pošte, održavanje dvorišta).

Za sada je orijentiran isključivo na poslovanje na području grada Šibenika i okolice.

Ivan se u dosadašnjem radu nije susreo sa nekakvim većim poteškoćama u obavljanju djelatnosti, te mu je zasad najvažnije da se etablira na tržištu prije svega kvalitetom svoga rada te da ga po tome percipiraju i sadašnji i budući klijenti. Osim već gore spomenute pomoći Hzz-a, Ivan smatra  da bi lokalna/središnja država mogli mladim poduzetnicima pomoći i povoljnijim uvjetima zapošljavanja radnika.

I za kraj Ivan poručuje mladim poduzetnicima i svima koji se namjeravaju baviti poduzetništvom da slijede svoje želje, da se ne boje promjena i novih iskustava u životu. Smatra da će svatko tko voli svoj posao i želi raditi sigurno uspjeti u poduzetništvu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)