U sklopu projekta „Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (ESF-a) u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijala 2014.-2020. čije je nositelj Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik, Šibensko-kninska županija, Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin i Srednja škola Lovre Montija provedena je edukacija o poduzetništvu za 51 Učenika srednje Industrijsko-obrtničke škole Šibenik te organizirano natjecanje u izradi poslovnog plana.

Ovim projektom osim što je cilj obučiti nezaposlene osobe za deficitarna zanimanja u Šibensko-kninskoj županiji te ojačati ljudske resurse organizacija javnog privatnog i civilnog sektora, cilj je i potaknuti učenike srednje i osnovne škole na poduzetnički način razmišljanja.

Provedbom ove aktivnosti cilj je bio potaknuti učenike srednje Industrijsko-obrtničke škole na pozitivan te poduzetnički način razmišljanja te ukazati na mogućnosti koje trenutno postoje i koje mogu iskoristiti ukoliko se odluče na otvaranje vlastitoga posla. Također učenici su dobili najnovije informacije i osnovna znanja o poduzetništvu, upoznali su se sa osnovnim elementima nastavnog materijala o poduzetništvu (koji je izrađen od strane većine članova projektnog tima na ovom projektu) te sa vrstama i načinima izrade poslovnog plana, kako napisati plan, koje ideje nisu dobre, kako razraditi ideju i uspješno planirati svoje poslovanje na period od 5 godina. Sve to će dugoročno imati pozitivne efekte na ovu skupinu te društvo u cjelini. Ovim projektnom obuhvatiti će se još cca 50 učenika jedne od osnovnih škola u Šibensko-kninskoj županiji sa aktivnostima istim ili sličnim ovima.