Danas je u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održano svečano potpisivanje ugovora u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ (Europski socijalni fond, OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.)  u okviru Komponente 1 i 2.

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar svečano su uručili ugovore za 55 korisnika u vrijednosti od 71.361.319,47 kn.

Ravnateljica Razvojne agencija Šibensko – kninske županije Mira Lepur potpisala je ugovore za dva projekta; „Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III“ ukupne vrijednosti 1.981.518,59 kn i projekt “Ja želim raditi” ukupne vrijednosti 859.522,50 kn, oba u 100% iznosu sufinanciranja iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj navedenih projekta usmjeren je na razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanja partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama u društvu.