Potpisan ugovor za provedbu EU projekta povećanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru metala i plastike „Compete Plamet“ vrijednosti 12 milijuna kuna! 

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencije Šibensko-kninske županije, gđa Mira Lepur je jučer u Posušju s načelnikom Općine Posušje, gosp Brankom Begom i  ravnateljem Javne ustanove Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG, gosp. Ivanom Jelčićem potpisala Ugovor o partnerstvu na provedbi projeka „Compete Plamet“ ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna.

Projekt čiji je puni naziv „Povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru metala i plastike kroz razvijanje mreže znanja i zajedničke poslovne infrastrukture „Compete Plamet“ je u rujnu ove godine pozitivno evaluiran te je odobren za financiranje iz programa prekogranične suradnje  “Interreg Hrvatska -Bosna i Hercegovina –-Crna Gora 2014-2020“.

Udio sufinanciranja projekta iz Europskih sredstava iznosi 85%,  a učešće partnera od 15 % u potpunosti je osigurano kroz rad djelatnika svih partnera na projektu, bez dodatnog financijskog sufinanciranja od strane županije, općine i razvojnih agencija s obje strane granice.

Projektom će se ojačati sektori metala i plastike, nabaviti će se CNC strojevi (3 za partnere iz BiH i 4 za Šibensko-kninsku županiju), obnoviti će se prostori u poslovnim zonama Podi d.o.o. u Šibeniku i Osrdak u Posušju, uspostaviti će se mreža znanja i obradni centri za sektor metala i plastike u prekograničnom području, te će se obučiti osobe koji će postati treneri za rukovanje strojevima.

Za Šibensko-kninsku županiju ovaj projekt predstavlja nastavak aktivnosti u sektoru metala i plastike te je komplementaran s već provedenim projektom Razvojne agencije Šibensko-kninske županije „Razvojno- inovacijski centar Alutech“.

Projekt službeno započinje  15.10. 2017.g. a trajati će 2 godine.