• 9. srpnja 2024.
  • Anita Strkalj
  • 0

Interreg VI-A IPA Program Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora razvio je anketu o budućnosti prekogranične suradnje, kojoj možete pristupiti na sljedećem linku: The future of Interreg – post 2027 Consultation Survey for Citizens. Podijelite svoje mišljenje o budućnosti Interrega, i recite nam koje teme smatrate važnim za prekograničnu suradnju, što dobro funkcionira te što bi se još moglo poboljšati.

Interreg VI-A IPA Program Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2021 – 2027 je program prekogranične suradnje u okviru Europske teritorijalne suradnje i dio je europske kohezijske politike. Program osigurava financiranje i podršku projektima povezivanjem pograničnih regija Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projekti podržani Programom bave se različitim izazovima u područjima kao što su istraživanje i inovacije, konkurentnost malih i srednjih poduzeća, energetska učinkovitost i prilagodbe klimatskim promjenama, kružno gospodarstvo, zdravstvene usluge te održivi turizam i kultura, što zahtijeva koordinirane napore i inovativna rješenja.

Europska komisija je pozvala sve Interreg programe da tijekom 2024. godine konzultiraju zainteresirane dionike i građane o budućnosti prekogranične suradnje. Cilj je otkriti koje su najveće prepreke za suradnju, na kojim temama je suradnja najpotrebnija ili koje novitete bi željeli vidjeti u budućnosti.

ANKETA:  The future of Interreg – post 2027 Consultation Survey for Citizens

Ispunjavanje ankete traje 10-15 minuta, a anketa je otvorena do 30.09.2024.godine.

Rezultati ankete bit će sažeti u izvješću i dostavljeni Europskoj komisiji  do kraja 2024. godine. Izvješće s rezultatima ankete bit će dostupno na web stranici Programa početkom 2025. godine.

Obavijest o zaštiti podataka: Vaši podaci obradit će se i koristiti anonimno i povjerljivo.

Izvor: Interreg HR BIH ME