Europe Direct Šibensko-kninske županije u suradnji s Europe Direct Centrom Koprivničko-križevačke županije organizira zajednički event povodom nadolazećih EU izbora. Pozvani su svi mladi kojima će ovo biti prvi izlazak na europske izbore da se odazovu i iz prve ruke doznaju sve najbitnije informacije o tome kako funkcioniraju izbori za EU parlament i kako se pripremiti!

Event će se održati u utorak, 4. lipnja s početkom u 11 sati u zgradi Adriatic Business Centra u Šibeniku, a sve detalje donosimo u nastavku.

Prema posljednjem istraživanju Eurobarometra, čak 61 posto građana u RH zainteresirano je za izlazak na EU izbore, što je više od europskog prosjeka. Osim toga, 83 posto građana smatra da Hrvatska ima koristi od članstva unutar EU. Kako bi izlaznost bila što veća, Europe Direct mreža kontinuirano radi na edukaciji građana.

Mladi će međusobno raspravljati o nekoliko važnih tema koje su građani istaknuli kao najvažnije za sljedeći mandat Europskog parlamenta kao što su Europska demokracija i ravnopravnost te Europski zeleni plan.

S obzirom da će se događanje održati istovremeno u dva grada, odnosno u Šibeniku i u Koprivnici, publika će međusobno biti povezana online vezom u stvarnom vremenu i biti će u interakciji, a cjelokupnim događanjem koordinirati će Predstavništvo Europske komisije i Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Ovo je idealna prilika za sve mlade da se educiraju i doznaju sve o važnosti izbora za Europski parlament. Event će se održati u utorak, 4. lipnja s početkom u 11 sati u zgradi Adriatic Business Centra u Šibeniku na adresi Narodnog preporoda 4, a svoje sudjelovanje možete potvrditi ispunjavanjem registracijskom obrasca na poveznici: https://forms.gle/zme3s8UgoeRYiPz37