Riječ je o vlastitim projektima i projektima prijavljenim u sklopu tehničke pomoći zahvaljujući kojoj Razvojna agencija već tradicionalno pomaže drugim javnopravnim tijelima pri prijavi i provedbi projekata na području Šibensko-kninske županije.

U prvom kvartalu 2024., Razvojna agencija prijavila je 3 projekta u svojstvu nositelja. To su „Zeleni horizonti“, OLTAP i GEMS by Cyclo ukupne vrijednosti 3.058.217,15€.

Projekt GEMS by Cyclo prijavljen je u sklopu programa INTERREG Danube, gdje je Razvojna agencija nositelj projekta zajedno s partnerima iz 6 drugih zemalja, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2.800.000 €. Cilj projekta je promicanje prakse održivog turizma i poticanja gospodarskog razvoja u dunavskoj regiji. Putem ciljanih inicijativa, kao što je poboljšanje biciklističke infrastrukture i uključivanje lokalnih zajednica, unaprijediti će se cjelokupno iskustvo posjetitelja uz očuvanje prirodne i kulturne baštine regije.

Projekt „Zeleni horizonti“ prijavljen je u sklopu programa prekogranične suradnje između RH i BIH, ukupne je vrijednosti 158.217,15€ a njime se planira postaviti solarnu fotonaponsku elektranu i punionicu za električna vozila u sklopu zgrade ABC-a u Šibeniku te solarni pločasti kolektor i uređenje fasade na zgradi studentskog doma FONNS u BIH.

Projekt OLTAP (Optimisation of LTA production and exploring of the potential of offshore cultivation model in Sibenik-Knin County) prijavljen je u sklopu projekta ULTFARMS iz programa Horizon, ukupne je vrijednosti 100.000€, a ima za cilj ojačati sektor akvakulture kroz introdukciju i prezentaciju novih sustava uzgoja ribe i školjaka te istraživanja potencijala uzgoja ribe u otočnom arhipelagu.

Osim toga, Razvojna agencija prijavila je 5 projekata u sklopu tehničke pomoći za druga javnopravna tijela. Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 2.765.516,44€.

Projektima sanacije parketa u SŠ Lovre Montija u Kninu i OŠ Murterski škoji, čiji je nositelj Šibensko-kninska županija te čija je ukupna vrijednost 417.691,53€, obnoviti će se parket u dvoranama za tjelesnu i zdravstvenu kulturu te omogućiti kvalitetnija nastava za učenike.

Projektima uređenja nerazvrstanih cesta za općine Unešić i Promina, čija je ukupna vrijednost 2.133.425,03€ i koji su prijavljeni u sklopu Potpore javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima, urediti će se nerazvrstane ceste na području ovih dviju općina te poboljšati komunalna javna infrastruktura.

Nadalje, projektom ugradnje lifta ukupne vrijednosti 214.390,88€ kojim se rješava problem pristupačnosti za osobe s invaliditetom u zgradi nekadašnjeg Studentskog doma na Šubićevcu koji se planira prenamijeniti u Centar za starije, te čiji je nositelj Šibensko-kninska županija, omogućiti će se kvalitetnija usluga za osobe s invaliditetom.  

U konačnici, Razvojna agencija trenutno priprema prijavu za izradu socijalnog plana Šibensko-kninske županije u ukupnom iznosu od 60.000€ čiji je opći cilj doprinijeti povećanju dostupnosti i ravnomjernom regionalnom razvoju socijalnih usluga u našoj županiji.

Od ostalih važnijih projekata na kojima intenzivno radimo u suradnji sa županijskom administracijom, tu je razvoj web platforme koja bi građanima pružala niz e-usluga koje se odnose na informiranje ili komunikaciju sa županijskim službama, te uvid u funkcioniranje administracije.