Ministarstvo zdravstva donijelo je Odluku o financiranju projekta „Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije“ u iznosu od 106.060,18 EUR.

Projekt “Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije” ima za cilj osigurati znanja i vještine, odnosno kompetencije za samostalan rad u hitnoj medicinskoj službi kroz specijalističko usavršavanje medicinskih sestara/tehničara u djelatnosti hitne medicine. Na taj način usluge hitne medicinske službe postat će dostupnije pacijentima i povećat će se učinkovitost postojećih timova i povećati kvaliteta hitne medicinske službe.

Projekt je prijavljen u okviru Ograničenog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava: „C5.1. R3.-I2 Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine“ koji se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Razvojna agencija Šibensko-kninske županije pružila je svoju stručnu pomoć u pripremi prijave u okviru projekta „Tehnička pomoć u Šibensko-kninskoj županiji-II. faza“ sufinanciranog sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.