• 8. siječnja 2024.
  • Katarina Golubic - Pauk
  • 0

European Heritage Hub otvorio je Poziv namijenjen promicanju dobrih praksi u području kulturne baštine koje pridonose zelenoj, digitalnoj i društvenoj transformaciji. Rok za prijavu je 10. siječnja 2024. godine.

Otvoren je Poziv za lokalne dobre prakse: Kulturna baština kao čimbenik trostruke transformacije našeg društva, kojim European Heritage Hub nastoji prikupiti primjere dobrih praksi u području kulturne baštine koje obuhvaćaju aspekte zelene, digitalne i društvene transformacije, bilo da je riječ o kulturnoj baštini kao aktivnom čimbeniku koji odgovora na trenutne klimatske izazove, služi kao pokretač društvene uključivosti ili uvođenju novih digitalnih i tehnoloških rješenja.

Ovim Pozivom će se:

  • prikupiti i predstaviti 10 inspirativnih praksi iz cijele Europe, s naglaskom na utjecaj i prenosivost iz jednog lokalnog konteksta u drugi
  • organizirati dvije posjete uzajamnog učenja in situ u europskim gradovima/regijama i jednu posjeta uzajamnog učenja posvećenu gradu/regiji na Kavkazu (u Armeniji, Azerbajdžanu ili Gruziji) koji će se održati 2024. – 2025., omogućujući sudionicima da uče međusobno jedni od drugih, ali i od stručnjaka
  • organizirati četiri tematske online radionice ‘dijeljenja lokalnih priča’ koje istražuju identificirane dobre prakse

Poziv je prvenstveno namijenjen predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti s područja Europe, uključujući Ukrajinu, Moldaviju, države Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija) te Kavkasko područje (Armenija, Azerbajdžan, Gruzija). No, prijavitelji mogu biti i, primjerice, dionici lokalnih/regionalnih baštinskih sektora, arhitekti ili članovi Sveučilišta, u kojem slučaju je potrebno priložiti potvrdu lokalnih/regionalnih vlasti.

Prijave se predaju ispunjavanjem online prijavnice.

Rok za predaju prijava je 10. siječnja 2024. godine.

Upute za prijavitelje nalaze se na poveznici