Danas je u Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije održano online događanje u sklopu europskog projekta SHIPmEnTT.

Projekt „SHIPmEnTT – Jačanje procesa zaštite intelektualnog vlasništva i transfera tehnologije u sektoru zelene mobilnosti na moru“, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije provodi u partnerstvu s  21 organizacijom iz javnog i privatnog sektora iz 8 zemalja jadransko-jonskog područja (Grčka, Italija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Albanija i Hrvatska). Ukupna vrijednost projekta je 1,3 milijuna eura a financira se sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) u okviru europskog programa transnacionalne suradnje ADRION.

Cilj je potaknuti procese inoviranja i korištenja zelenih tehnologija u sektorima plavog rasta. Tijekom protekle tri godine održano je niz edukacija, B2B susreta i informativnih događanja u svim zemljama projektnih partnera te su se izradili kvalitetni alati u svrhu pružanja podrške i poticanja suradnje poduzetnika i potpornih institucija na području zaštite intelektualnog vlasništva i transfera tehnologije.

Na današnjem završnom događanju predstavljeni su rezultati projekta te se govorilo o procesima inoviranja i korištenja zelenih tehnologija u sektorima plavog rasta. Uz dr.sc. Emira Džanića koji je bio moderator konferencije, na konferenciji su u prvom dijelu sudjelovali Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Mira Lepur, ravnateljica i Katarina Mrvica, viša savjetnica Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. U drugom dijelu, o suradnji znanosti, obrazovanja, javnog i privatnog sektora su govorili predstavnici HGK, Mateo Ivanac, Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, Boris Golob, IRI centra, Boško Ljubenkov, Razvojno inovacijskog centra AluTech, Lea Lokas, Saveza biciklista Hrvatske, Lidija Miščin, kao i tri Šibenska inovatora, Stipe Ercegović, Emil Lemac i Bojan Cinotti.

Kao glavni projektni rezultat, predstavljena je baza inovativnih poduzetničkih projekata s ciljem lakšeg pronalaženja partnera i olakšavanja pristupa financiranju inovativnim poduzetnicima – SHOWROOM. SHOWROOM sadrži zanimljive inovativne ideje poput brodskog kreveta protiv mučnine ili MARLIN inovativnog morskog drona, a možete je posjetiti na www.support2finance.eu/ramolp/en/shipmentt/showroom/ .

Snimku konferencije možete pogledati na poveznici https://www.facebook.com/javnaustanova.razvojnaagencija/videos/437158247442992 gdje se u prvih 4 minute prikazuje film projekta SHIPmEnTT nakon čega započinje konferencija.