Provedba projekta „TAKE IT SLOW“ punog naziva „Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow“, službeno je započela online kick-off sastankom projektnih partnera održanim 29. i 30. srpnja 2020.godine.

Zahvaljujući ovom projektu, za područje Šibensko-kninske županije osigurano je 2,1 milijun kuna, a Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije dio je partnerskog konzorcija.

Na prvom radnom sastanku, koji je zbog pandemije COVIDA-19 organiziran putem web-a, predstavljen je plan provedbe aktivnosti  projekta koji za cilj ima razvoj, upravljanje i promociju Jadrana kao održive, cjelogodišnje zelene i pametne europske turističke regije kroz uspostavu lanca vrijednosti u turizmu prema načelima pametne specijalizacije.

Projekt „TAKE IT SLOW“ osmišljen je s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao održive, zelene i pametne europske turističke regije kroz uspostavu lanca vrijednosti u turizmu prema načelima pametne specijalizacije. Temelji se na istraživanju načina života kao spoja materijalne i nematerijalne, kulturne i prirodne baštine u suradnji sa znanstvenicima i lokalnom zajednicom kao velikim izvorom znanja. Aktivnosti projekta uključuju uspostavu prekogranične platforme za upravljanje kvalitetom jadranske regije, uspostavu pametnog strateškog okvira za inovativne destinacije, proizvode i usluge jadranske regije te poboljšanje dostupnosti prirodne i kulturne baštine regije, upravljanje projektom i komunikaciju.

Nositelj projekta „TAKE IT SLOW“  je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri na projektu uz Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije su i Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Sveučilište u Zadru, Istarska županija, Autonomna regija Friuli Venezia Giulia, Regije Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Abruzzo i Molise, Konzorcij javnog teatra Puglia i pridruženi partner Regija Puglia.

Ukupan proračun projekta „TAKE IT SLOW“  koji je prijavljen i odobren kroz strateški poziv programa INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020 iznosi 3.764.695,71 €, od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na raspolaganju je 287.481,00 €. Projekt je započeo 01. lipnja 2020. i traje do 31.12. 2022. godine.