Studijski posjet i koordinacijski susreti u Area Science Parku su tijekom 18., 19. i 20. veljače 2020. godine u Trstu okupili predstavnike javnog i privatnog sektora uključenih u provedbu europskog projekta „SHIPmEnTT – Jačanje procesa zaštite intelektualnog vlasništva i transfera tehnologije u sektoru plavog rasta“ financiranog iz programa ADRION.

Studijskom posjetu su uz predstavnike Javne ustanove razvojna agencija Šibensko-kninske županije i šibensko tvrtke Adria Libar, prisustvovali i predstavnici razvojnih agencija, gospodarskih komora, instituta za transfer tehnologije i privatnih tvrtki iz Italije, Grčke, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Znanstvenici i projektni menadžeri Area Science Parka su sudionike upoznali s poviješću i radom te nacionalne istraživačke organizacije koja već 40 godina potiče inovacije povezujući javni i privatni sektor. Inače, posjet Area Science Parku je treći studijski posjet u sklopu projekta SHIPmEnTT, a osim studijskog posjeta održan je niz koordinacija projektnih partnera gdje se raspravljalo o projektnim aktivnostima kojima je cilj jačanje podrške inovativnim poduzetnicima u području zaštite intelektualnog vlasništva, transfera tehnologije i internacionalizacije poslovanja.