Zagreb, 01.03. Energy investment forum 2016. - Potencijali ulaganja u energetskom sektoru

Tijekom proteklih nekoliko godina uža regija opet proživljava snažnu ekspanziju investicijskih projekata u sektoru energetike. Samo na području Hrvatske ulagačima se nude projekti vrijedni više od osam milijardi eura, a još toliko planira se uložiti i u susjednim državama. Ti projekti, ali i specifične geopolitičke okolnosti, nakon dugo vremena skrenuli su pažnju globalne investicijske javnosti na ovaj dio svijeta. Uz očekivani nastavak novog ciklusa istraživanja nalazišta ugljikovodika na Jadranu i u kopnenom dijelu Hrvatske, značajne investicije planiraju se i u elektroenergetici, bilo projektima vezanim za obnovljive izvore energije, bilo za tzv. konvencionalne objekte.

Takav značajni investicijski potencijal i interes međunarodnih investitora mogao bi biti začetak novog ciklusa gospodarskog rasta u Hrvatskoj tijekom narednog desetljeća, a da bi te prilike mogle biti iskorištene, a projekti realizirani, morat će biti ispunjen niz uvjeta. Osim potrebe za kvalitetnim administrativno-poreznim okruženjem, evidentno je kako je ulaganje u velike infrastrukturne objekte, odnosno kapitalno intenzivne projekte, u okolnostima otvorenog i nadnacionalnog tržišta energijom postalo iznimno kompleksno i znatno rizičnije. U takvoj situaciji, a uz sve strože klimatsko-okolišne ciljeve koje kroz zajedničke politike državama članicama nameće Europska unija, bitku za investicijsku konkurentnost u sektoru energetike dobit će one države koje će svoju energetsku strategiju uspjeti formulirati i provesti kao interesornu razvojnu politiku.

Energy Investment Forum tradicionalna je konferencijsko-sajamska manifestacija posvećena problematici razvoja energetskih investicijskih projekata u Hrvatskoj i regiji. Na svom prošlogodišnjem izdanju EIF je okupio više od 500 profesionalca iz sektora energetike i povezanih industrija. I ove godine konferencija će obuhvatiti najrelevantnije teme, domaće i strane govornike vezane za tematiku investicija u energetici, te ponovno poslužiti kao mjesto susreta i razgovora predstavnika izvršne vlasti, financijskih institucija, projektnih developera i proizvođača industrijskih tehnologija.

KAKO JE KONCIPIRANA KONFERENCIJA?

Konferencija se sastoji od jednog 20-minutnog key note izlaganja, tri panel diskusije i više stručnih predavanja.
 

KOME JE NAMIJENJENA KONFERENCIJA?

Konferencija je mjesto okupljanja profesionalaca iz sektora energetike i povezanih industrija, predstavnika znanstvene zajednice i izvršne vlasti, ali i projektnih stručnjaka i proizvođača opreme

Redovna cijena kotizacije je 500 kn + PDV, sudionicima Poslovnog uzleta osigurano je BESPLATNO sudjelovanje

Prijava na link ili na e-mail: pretplata@poslovni.hr

 

# Dokument: Format: Veličina:
  •   POČETAK: 01.03.2016, 09:46h
  •   ZAVRŠETAK: 30.11.-0001, 00:00h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja