Šibenik, 19.02.2016. Sastanak razvojnih agencija obalnog područja Hrvatske „Prema održivom razvoju obale“

Sastanak razvojnih agencija obalnog područja Hrvatske kojeg zajednički organiziraju PAP/RAC (Centar za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija Mediteranskog akcijskog plana u Splitu), Javna ustanova ReraSD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, održava se danas 19.02.2016. od 10 do 16 sati u prostorima Razvojne agencije Šibensko-kninske županije u Šibeniku.

Sastanak se održava u okviru projekta „MedPartnership - Integracija učinaka klimatske varijabilnosti i promjena u integralno upravljanje obalnim područjima" kojeg financira Svjetski fond za okoliš (GEF), a u okviru kojeg Šibensko-kninska županija i PAP/RAC, Split izrađuju „Obalni plan za Šibensko-kninsku županiju“ (u nastavku Plan).

Uz predstavljanje Plana i Strategije sastanak će obuhvatiti prezentaciju projekata koji su se razvili iz preporuka UNDP-ovog projekta COAST o očuvanju i održivom korištenju biološke raznolikosti na dalmatinskoj obali, te diskusiju predstavnika agencija i PAP/RAC-a o zajedničkim projektima.

Jedna od tema razgovora biti će uloga i suradnja razvojnih agencija na  projektima održivog razvoja obalnog područja Hrvatske s posebnim osvrtom na Plan upravljanja obalnim područjem izrađen od strane PAP-RAC-a, te na nacionalnu Strategiju upravljanja morskim i obalnim područjem koja je u procesu izrade.

Cilj ovog sastanka je intenzivirati suradnju razvojnih agencija, te osmisliti zajedničke aktivnosti i projekte na području održivog razvoja i otpornosti obalnih područja na klimatske promjene.

  •   POČETAK: 19.02.2016, 08:00h
  •   ZAVRŠETAK: 20.02.2016, 16:00h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja