Završna konferencija projekta „Pružanje visokokvalitetnih usluga malim i srednjim poduzetnicima u Šibensko-kninskoj županiji“

  30.12.2019, 15:40h   •     RA Admin

Dana 27.12. 2019.godine u prostorijama  Razvojne agencije održana je završna konferencija projekta „Pružanje visokokvalitetnih usluga malim i srednjim poduzetnicima u Šibensko-kninskoj županiji“.  Na konferenciji su osim djelatnika Agencije sudjelovali i predstavnici Šibensko-kninske županije,  grada Šibenika, predstavnici medija te nekoliko poduzetnika koji su sudjelovali u projektu.

Tom prilikom su članovi projektnog tima Ivan Jurković i Ante Marić još jednom ponovili sve aktivnosti koje su bile obuhvaćene projektom te upoznali sve prisutne sa ostvarenim rezultatima. Ukupno je u projektne aktivnosti bilo uključeno 432 mikro, mala i srednja poduzetnika kojima su pružene sljedeće usluge: 200 poduzetnika je savjetovano u njihovim sjedištima, uredima, radionicama…, 100 poduzetnika je dobilo priliku besplatne promocije na web stranicama Agencije kao i na društvenim mrežama Agencije. Za 18 poduzetnika su napisani poslovni planovi, te za 14 poduzetnika projektne prijave na natječaje domaćih ministarstava te Eu fondova. Također ukupno 100 poduzetnika je sudjelovalo na organiziranim meet- up radionicama gdje su dobili priliku upoznati se sa drugim, često uspješnijim poduzetnicima, zatim predstavnicima institucija  te međusobno se umrežiti i ostvariti suradnju.

Obzirom na specifičnosti poduzetništva u Šibensko-kninskoj županiji ciljane skupine obuhvaćene projektnim aktivnostima su bili: poduzetnici koji posluju na slabije razvijenim dijelovima županije, žene poduzetnice, poduzetnici koji su imali negativno poslovanje u 2016. godini, zatim poduzetnici početnici te poduzetnici-osobe sa invaliditetom.

Ukupna vrijednost projekta je bila 409.797,16 kuna od čega je 85% iznosa financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% osigurano kroz rad djelatnika Razvojne agencije ŠKŽ. 

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja