Za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti 3,4 milijuna kuna potpora

  06.11.2015, 10:10h   •     MEDIAN Admin

Ministarstvo poduzetništva i obrta u petak je dodijelilo bespovratna sredstava iz programa Poduzetnički impuls za mjeru "Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti", a potporu u iznosu od  3,4 milijuna kuna dobilo je 36 poduzetenika.

Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro) Darko Liović kazao je kako je u drugom krugu natječaja između 378 poduzetničkih projekata odabrano njih 36 koji su ostvarili potporu.

"Ukupno je u ovom drugom krugu dodijeljeno više od 3,4 milijuna kuna potpora i na taj način smo potaknuli otvaranje stotinjak novih radnih mjesta", istaknuo je Liović te naveo kako je u prvom krugu natječaja, u srpnju, dodijeljeno više od 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
Malo i srednje poduzetništvo najvitalniji je dio hrvatskog gospodarstva, rekao je Liović napominjući kako je za pozitivne trendove koji se dešavaju u gospodarstvu zaslužno velikim dijelom upravo malo i srednje poduzetništvo.

Prema njegovim riječima, u protekle četiri godine kroz Poduztenički impuls dodijeljeno na stotine i stotine bespovratnih potpora malim i srednjim poduzetnicima, potaknuto je otvaranje tisuće radnih mjesta i to je način na koji treba raditi. "Država treba biti servis onima koji su dobri, mora biti pomoć malim poduzetnicima koji mogu stvarati dotane vrijednosti, zapošljavati", kazao je Liović.

Za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti 3,4 milijuna kuna potpora

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja