Uspješno održana i druga radionica posvećena ekološkoj poljoprivredi u sklopu projekta TAKE IT SLOW

  08.03.2023, 10:20h   •     RA Admin

U organizaciji Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, u Šibeniku je 07. ožujka održana druga radionica posvećena ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji, certifikatu kvalitete i drugih eko/zelenih oznaka.

Na radionici na kojoj je bio prisutan velik broj poljoprivrednih gospodarstava s područja Šibenika i okolice, Ana Marušić Lisac, dipl. ing. agronomije iz tvrtke BIOTECHNICON poduzetnički centar d.o.o., Split predstavila je mogućnosti i ograničenja postupka uvođenja certifikata i oznaka te prvenstveno njihov značaj za održivi turizam u svrhu podizanja razine znanja i inovativnosti.

S obzirom da je BIOTECHNICON više od 20 godina jedno od vodećih certifikacijskih tijela u Hrvatskoj, sudionici su imali priliku saznati sve potrebne korake za ulazak u sustav ekološke poljoprivrede i proizvodnje, kao i obveze koje ulazak u sustav nosi.

Radionica se održala u okviru prekograničnog projekta Razvojne agencije ŠKŽ „TAKE IT SLOW“ (engl. Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow) čiji je cilj brendirati Jadransku regiju, način života te njena prirodna i kulturno-povijesna bogatstva i vrijednosti, a kojeg Razvojna agencija provodi u konzorciju sa 12 partnera s hrvatske i talijanske strane jadranske obale. Budući da je cijeli projekt, ali i predmetna aktivnost usmjerena prema poticanju kulture prehrane, gastronomije i stila života kroz održive turističke proizvode i usluge, Šibensko-kninska županija se usmjerila prema ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji, osobito s obzirom na suvremeni način života i povećanu potražnju za ekološkim proizvodima.

Treća radionica na istu temu održat će se 15. ožujka od 17 sati u Drnišu.

“Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow” (TAKE IT SLOW) strateški je turistički projekt vrijedan više od 3,7 milijuna eura, sufinanciran (85%) iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Vodeći partner je Dubrovačko-neretvanska županija, a projektni partneri su Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Sveučilište u Zadru, Istarska županija, PROMOTURISMOFVG, Regija Veneto, Razvojna agencija Regije Marche, Regija Molise, Javni teatar Apulije – Regionalni konzorcij za umjetnost i kulturu, Regija Emilia-Romagna, Regija Abruzzo i Regija Apulija. Projekt je osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne, održive, pristupačne i slow prekogranične turističke destinacije.”

Službena stranica projekta TAKE IT SLOW

Twitter

Facebook

Instagram

YouTube

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja