PROMOCIJA PODUZETNIKA Dalmatino 022, Zvonimir Bilušić, Luka Škugor, Vedran Škugor

  27.12.2019, 12:04h   •     RA Admin

Obrt za ugostiteljstvo „Dalmatino 022“ je osnovan u mjesecu studenom 2019. godine od strane trojice mladih šibenskih poduzetnika sa ciljem sudjelovanja na šibenskoj Adventuri. Iako je obrt novoosnovan, naši poduzetnici su već godinama poznati šibenskoj javnosti kroz djelatnosti kojima se bave, a to su ugostiteljstvo i proizvodnja piva. Tako je Zvonimir Bilušić suvlasnik i voditelj konobe Dalmatino, a Luka i Vedran Škugor poznati su kao vlasnici šibenske craft „Pivovare 022“.

Putem sudjelovanja na Adventuri, dečki su prije svega željeli biti aktivni sudionici predblagdanskog života Šibenika, koji iz godine u godinu postaje sve ozbiljniji i privlači sve više posjetitelja, čak i van granica grada.

Na svojoj kućici u šibenskom đardinu, jednostavno nazvanom Dalmatino 022 naši poduzetnici su nudili prije svega tri vrste svojih zanatskih piva i to već poznate 1066, 1646 i kao posljednje skuhano 83:82. Kao što smo već imali prilike saznati u prijašnjom promociji poduzetnika Razvojne agencije, ova imena predstavljaju bitne godine i događaje iz šibenske povijesti. Kako pivo nikako ne ide na prazan želudac, dečki su nam pripremili i gurmanske specijalitete poput sendviča od trgane svinjetine (pulled pork), zatim zapečeni grah u tortilji sa umacima, brojne slatke ili slane verzije pispaja te apsolutni hit ove zime, germ knedle sa čokoladom ili vanilijom.

Posebna zanimljivost kućice Dalmatino 022 je bilo natjecanje u brzinskom ispijanju piva koje je ove zime svakodnevno u đardin privlačilo brojne šibenske pivopije.

Iako su obrt osnovali prije svega sa ciljem sudjelovanja na Adventuri, naši poduzetnici namjeravaju nastaviti i dalje surađivati i pojavljivati se zajedno na svim bitnijim događanjima u Šibeniku i okolici tijekom cijele godine.

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja