Predstavljan projekt Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu "Ars Mechanica"

  08.07.2021, 15:46h   •     RA Admin

Danas je u Adriatic Business Centru predstavljena druga faza realizacije projekta Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu za kojeg  je naša županija dobila 61 milijun kuna bespovratnih sredstava iz Europskih fondova.

Projektom će se prostor tzv. importanea kod željezničkog kolodvora u Šibeniku rekonstruirati i opremiti te konvertirati u moderni strukovni centar s brojnim radionicama za strukovno obrazovanje u kojem će svoje vještine i kompetencije stjecati učenici strukovnih škola u cijeloj Dalmaciji.

Nositelj cjelokupnog projekta je Industrijsko-obrtnička škola Šibenik koja ga od 2019.g realizira uz značajnu tehničku podršku Razvojne agencije Šibensko- kninske županije. 

Cilj je do 2023.g. uspostaviti regionalni centar za strukovno obrazovanje u strojarstvu koji će omogućiti učenicima stjecanje znanje i vještina koje odgovaraju na aktualne i buduće potrebe poslodavaca i gospodarskih subjekata za kadrovima iz sektora strojarstva na području cijele Dalmacije.

U pothodniku će se tako uspostaviti radionice za brodomehaniku, automehaniku i dijagnostiku, za autooptiku i vulkanizerstvo, za autolimariju, limariju i bravariju, za kućne instalacije, za pneumatiku, hidrauliku i mehatroniku, itd.

Prva i druga faza projekta provode se paralelno na način da prva obuhvaća infrastrukturnu rekonstrukciju i nabavku strojeva za radionice a druga uspostavu upravljačke strukture te reorganizaciju i oživljavanje centra uvođenjem novih strukovnih programa za čiju provedbu će se najprije obučiti nastavni kadar a zatim i učenici.

U okviru druge faze predviđena je i komunikacijska kampanja za podizanje svijesti i interesa i roditelja i učenika za strukovna zanimanja.

U provedbu cjelokupnog projekta uključene su kao partneri i Šibensko-kninska županija i Tehnička škola u Šibeniku, Srednja škola Metković, Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektrotehnike i računarstva te brojni poslovni subjekti između kojih i Impol TLM, Ivanal, Klima elektro Šupe, ZM-Vikom, Capax , Elektrolux, Gambi , Auto Centar Šibenik.

Čestitke cijelom projektnom timu: ravnatelju IIndustrijsko - obrtničke srednje škole gosp. Živkoviću, gđi Škugor, gosp. Hadžiću, gđi Mikulandri i našim kolegama iz Razvojne agencije: Karmeli Crnici, Aniti Štrkalj, Mihovilu Ugrini, Sandri Bulat, Grgi Bratiću, Miru Slavici, Kati Mrvici i Kristini Bujas na izuzetno dobro odrađenom poslu!

 

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja