Otvoreni prvi pozivi u novom programu Kreativna Europa (2021. - 2027.) - potprogram Kultura

  09.06.2021, 12:08h   •     RA Admin

Temeljem dokumenata Godišnji program rada Kreativne Europe za 2021. i Uredbe Europskog Parlamenta i Vijeća o uspostavi programa Kreativna Europa (2021.–2027.) i stavljanju izvan snage Uredbe (EU) br. 1295/2013 dana 8. lipnja objavljeni su prvi natječajni Pozivi za potprogram Kultura programa Kreativna Europa (2021-02027) u ovom programskom razdoblju:

  • Europski projekti suradnje (COOP1, COOP2, COOP3)
  • Europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija (NET)

Smjernice Poziva su u skladu s općim su ciljevi Programa a to su: promicanje europske suradnje u području kulturne i jezične raznolikosti te baštine; povećanje konkurentnosti kulturnog i kreativnog sektora, posebice audiovizualnog sektora. Pritom se vodi računa i o posebnim ciljevima Programa: unapređivanje gospodarske, socijalne i vanjske dimenzije suradnje na europskoj razini u cilju razvoja i promicanja europske kulturne raznolikosti i europske kulturne baštine, jačanje konkurentnosti europskog kulturnog i kreativnog sektora te jačanje međunarodnih kulturnih odnosa; promicanje konkurentnosti i prilagodljivosti europske audiovizualne industrije; promicanje političke suradnje i inovativnih mjera za potporu svim potprogramima, uključujući promicanje raznolikog i pluralističkog medijskog okruženja, medijske pismenosti i socijalne uključenosti.

U nadolazećim danima očekuje se raspisivanje još dvaju Poziva kroz potprogram Kultura: Potpora književnim prijevodima i Europskim platformama.

Više informacija o otvorenim pozivima možete pronaći na poveznici.

 

Otvoreni prvi pozivi u novom programu Kreativna Europa (2021. - 2027.) - potprogram Kultura

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja