Otvoren novi natječaj i-Portunus Houses

  24.05.2021, 10:36h   •     RA Admin

i-Portunus Houses dio je pilot-projekta i-Portunus koji se bavi testiranjem različitih modela mobilnosti za umjetnike, stvaraoce i kulturne profesionalce.

Pilot-poziv i-Portunus Houses fokusira se na domaćine naglašavajući njihovu vrijednost u pružanju učinkovitih rezidencija i radnog okruženja za kreativne pojedince. Poziv je otvoren za 41 državu koje sudjeluju u programu Kreativna Europa (što uključuje i UK) te nudi specifičnu podršku lokalnim domaćinima da se udruže s do 5 umjetnika i / ili kulturnih profesionalaca.

U okviru nove pilot-sheme pokrenut će se dva slična natječaja za povećanje mogućnosti za fizičku mobilnost:

Prvi natječaj - round 1: petak, 21. svibnja - srijeda, 30. lipnja 2021. godine

Drugi natječaj - round 2: ponedjeljak, 23. kolovoza - nedjelja, 3 listopada 2021. godine

Pilot poziv i-Portunus Houses podržava mobilnosti usmjerene na stvaranje, povezivanje, učenje i / ili istraživanje. Poziv je otvoren za sve kulturne i kreativne sektore (osim audio-vizualnog sektora), pristupe i modalitete rada. Kandidati imaju mogućnost predložiti fizičku mobilnost ili kombinaciju fizičke i virtualne mobilnosti (kombinirana mobilnost - blended mobility). Unutar poziva predviđen je proračun od 500.000,00 EUR, od čega će se maksimalno 30% potrošiti na kombiniranu mobilnost (fizičku i virtualnu). Financijska podrška izračunava se na temelju broja dana provedenih tijekom fizičke mobilnosti ili virtualnog sudjelovanja (stvoriti, povezati, naučiti ili istražiti).

Sve pristigle prijedloge pregledat će Odbor stručnjaka za kulturnu mobilnost sastavljen od stručnjaka iz cijele Europe. Odabrani domaćini i-Portunusa svoje projektne prijedloge moći će realizirati u razdoblju: (Prvi natječaj) - od kraja kolovoza 2021. / (Drugi natječaj) - od početka prosinca 2021. do kraja svibnja 2022.

I-PORTUNUS MARKET SQUARE

Tijekom oba natječaja bit će ponuđen niz internetskih događanja i-Portunus Market Square koji su zamišljeni kao informativni i moderirani sastanci radi povezivanje sudionika odnosno upoznavanja i umrežavanja domaćina, umjetnika i kulturnih profesionalaca kako bi se identificirali, formirali i pripremili timovi za uspješno sudjelovanje i podnošenje prijedloga za zajedničku suradnju. ti susreti bit će na engleskom jeziku te nisu obavezna za prijavu na Natječaje.

i-Portunus Market Square
Srijeda 02.06 | 09.06 | 16.06 | 23.06
14:00 - 17:00 CEST
- registracije su otvorene do 22. lipnja - https://bit.ly/3bRpv2p 

Otvoren novi natječaj i-Portunus Houses

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja