Održan prvi B2B ( Business to Business) susret poduzetnika metaloprerađivačke industrije i maritimnih djelatnosti

  15.06.2016, 16:52h   •     RA Admin

U okviru projektnih aktivnosti na projektu „Uređenje i opremanje razvojno-inovacijskog centra AluTech u Šibeniku“, održan je B2B (Business to Business) susret poduzetnika iz metaloprerađivačke industrije i maritimnih djelatnosti.

Susretu su prisustvovali predstavnici poduzetnika iz cijele Hrvatske: Ivanal, Miab, DIV – Knin, Salonavar, NavArch, Jadranski ronilački savez, Almos – Kutina, Brodosplit – laboratorij, Brodosplit - holding i predstavnici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita.

Susret je Razvojna agencija organizirala u suradnji sa projektnim partnerom - Uredom za transfer tehnologija Sveučilišta u Splitu, inače članom EEN – europske poduzetničke mreže, kao i kontakt točke EEN-a u Hrvatskoj, koji su svoje dugogodišnje iskustvo sudjelovanja u različitim međunarodnim projektima, te suradnjom sa najznačajnijim istraživačkim i znanstvenim centrima cijele Europe  nastojali prenijeti okupljenim poduzetnicima, te im time ukazati na važnost suradnje gospodarstva sa znanstvenicima i poduzetničkim potpornim institucijama, što je između ostalog i glavna misija AluTech razvojno-inovacijskog centra. Održano je i nekoliko prezentacija kojima su predstavnici tvrtki predstavili svoje poslovanje.

Ovakvim susretima nastoji se ojačati međusobnu komunikaciju poduzetnika, kao i komunikaciju sa svim dionicima koji im svaki sa svojim stručnim znanjima mogu pomoći u napredovanju njihovog poslovanja; razvijanju novih ideja, te općenito razmjeni informacija o eventualnim problemima sa kojima se susreću u svom poslovanju i iznalaženju najboljih rješenja; pružiti im sve potrebne osnovne informacije o aktualnim i nadolazećim EU i nacionalnim natječajima čiji su potencijalni korisnici, te im predstaviti usluge koje mogu dobiti unutar samog AluTech centra, opremljenog sa sofisticiranom opremom prilagođenom njihovim potrebama. Susreti su organizirani uz podršku tvrtke Illyricum savjetovanje d.o.o. koja je izradila Poslovni i marketing plan AluTech centra.

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja