Odobreno još 10,2 milijuna kuna za projekte zapošljavanja žena u Šibensko-kninskoj županiji

  29.05.2018, 10:10h   •     RA Admin

U okviru Programa zapošljavanja žena 'Zaželi' u Šibensko - kninskoj županiji je odobreno financiranje 3 nova projekta kojima je Razvojna agencija Šibensko – kninske županije pružila tehničku pomoć u pripremi projekata. Odobreni projekti sufinancirati će se u 100% iznosu. (vlastito sufinanciranje od 0%). Trenutno je u fazi evaluacije i projektna prijava općine Promina.

Odobreni su projekti:

  • općini Unešić za projekt  "Zapošljavanjem žena pomozimo Zagori"  u vrijednosti 3.239.266,11 kn
  • Udruzi osoba s invaliditetom "Sveti Bartolomej", Knin za projekt  "Zadovoljni" u vrijednosti 4.104.500,80 kn
  • općini Ružić za projekt  "Pružimo dostojan život stanovništvu ruralnog područja" u vrijednosti 2.855.142,84 kn.

Program Zaželi namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, povratnice s odsluženja zatvorske kazne u posljednjih šest mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine te beskućnice.

Zahvaljujući ovom projektu, žene će raditi na poslovima potpore i podrške te brige o starijima i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Projekti se provode u ruralnim područjima i na otocima te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.

Detalje možete vidjeti u odlukama o financiranju u nastavku.

Čestitamo novim korisnicima!

 

# Dokument: Format: Veličina:
Odluka o financiranju br.14 pdf 1.51 MB
Odluka o financiranju br.13 pdf 995.56 KB
Odobreno još 10,2 milijuna kuna za projekte zapošljavanja žena u Šibensko-kninskoj županiji

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja