Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga "Izrada baze podataka plitke geotermalne energije"

  15.07.2022, 13:36h   •     RA Admin

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Izrada baze podataka plitke geotermalne energije“.

Cilj poziva:
Poziv podržava projektne prijave u sklopu kojih se planira razviti baza podataka plitke geotermalne energije. Cilj ovog Poziva je povećanje znanja o geotermalnim potencijalima plitkih geotermalnih izvora u Republici Hrvatskoj kako bi se unaprijedio razvoj projekata iskorištavanja geotermalne energije. Poziv će podržati stvaranje javne baze podataka o plitkim geotermalnim resursima u Hrvatskoj.

Ovim Pozivom na dostavu projektnih prijedloga financiraju se projekti koji se odnose se na programsko fokusno područje Obnovljivi izvori energije, a koje predlažu subjekti hrvatskog javnog ili privatnog sektora, komercijalne ili nekomercijalne organizacije, kao i nevladine organizacije osnovane kao pravne osobe. Očekivani ishod projekata je povećana proizvodnja energije iz obnovljivih izvora. Očekivani neposredni rezultati su povećanje instaliranog kapaciteta obnovljivih izvora energije i ojačani kapaciteti za upravljanje i promicanje obnovljivih izvora energije. Također se očekuje da će projekti pridonijeti smanjenju emisije CO2 i povećanoj sigurnosti opskrbe.

Prihvatljivi prijavitelji: svaki pravni subjekt, javni ili privatni, komercijalna ili nekomercijalna organizacija te nevladina organizacija, osnovan kao pravna osoba u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi partneri: svaki pravni subjekt, javni ili privatni, komercijalna ili nekomercijalna organizacija te nevladina organizacija, osnovan kao pravna osoba u državama donatorima (Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu) ili u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivo područje: odabrani projekti provodit će se na području Republike Hrvatske. Dodatno, aktivnosti bilateralne suradnje mogu biti implementirane na teritoriju država donatora.

Iznosi sufinanciranja:

Ukupna vrijednost Poziva: 200.000,00 EUR

Iznos potpore po projektu: 5.000,00 – 200.000,00 EUR

Stopa sufinanciranja projekata: do 100%

Rok za podnošenje prijava: 

Otvoren od 15. srpnja do 27. rujna 2022. (do 12.00 sati po srednjoeuropskom vremenu).

Više informacija o pozivu te svu potrebnu dokumentaciju za prijavu možete pronaći na poveznici.

Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga "Izrada baze podataka plitke geotermalne energije"

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja