Korak bliže k izgradnji Supergumna

  14.12.2015, 10:47h   •     MEDIAN Admin

Na posljednjem Gradskom vijeću Grada Vodica usvojene su III. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Vodica kojima se na području Račica, manjom izmjenom namjene, omogućuje, u dosadašnjoj zoni sporta i rekreacije, izgradnja i uređenje županijskog centra za posjetitelje.

 Njima se propisuju uvjeti provedbe zahvata u prostoru, omogućava izvođenje zabavnih, ugostiteljskih sadržaja i ponuda specifičnih usluga i trgovine autohtonih proizvoda te dozvoljavaju  trgovački i uslužni sadržaji, pokazne radionice, tradicijski obrti, radionice suvenira, kušaonice lokalne tradicijske hrane i pića, galerije i višenamjenska multimedijalna dvorana.

Ovaj informativno-turistički centar čiji je autor cijenjeni hrvatski arhitekt Nikola Bašić poznat je široj javnosti pod nazivom Supergumno jer svojom formom neodoljivo posjeća na etnografsku baštinu, a trebao bi na zanimljiv i interaktivan način prezentirati najljepše, najčudesnije i najvrijednije čime se naša županija ponosi. Grad Vodice je za njegovu izgradnju osigurao prostor, ovim izmjenama i dopunama Prostornog plana omogućena je izrada daljnje potrebne dokumentacije, a sada je na potezu Šibensko-kninska županija koja je nositelj izgradnje ovog regionalnog posjetiteljskog centra kao infrastrukturnog objekta Ministarstva turizma za Šibensko-kninsku županiju.
Ministarstvo turizma već je podržalo ovaj projekt s 400.000,00 kuna bespovratnih sredstava za izradu projektne dokumentacije, a financiranje njegove izgradnje bit će kandidirano na europske fondove. Supergumno će imati značajnu ulogu u promociji cjelokupne turističke ponude naše županije objedinjene na jednom mjestu, a njegov će zadatak biti promoviranje i pokretanje selektivnog razvoja turizma, produljenje turističke sezone, podizanje atraktivnosti destinacije i povećanje broj posjetitelja.

Korak bliže k izgradnji Supergumna

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja