Konferencija o budućnosti Europe: pokreće se višejezična digitalna platforma

  19.04.2021, 09:51h   •     RA Admin

Izvršni odbor konferencije o budućnosti Europe, koji čine predstavnici Europskog parlamenta, Vijeća Europske unije i Europske komisije, pokreće višejezičnu digitalnu platformu za konferenciju o budućnosti Europe te sve građane Unije poziva na sudjelovanje u oblikovanju vlastite budućnosti i budućnosti Europe kao cjeline.

Platforma je dostupna na 24 jezika te građanima iz cijele Unije omogućuje razmjenu ideja i mišljenja putem događanja na internetu. Zajedničko predsjedništvo konferencije pozdravilo je pokretanje platforme.

Konferencija o budućnosti Europe dosad je nezabilježen primjer otvorene i uključive deliberativne demokracije. Njome se građanima iz svih segmenata društva i iz čitave Europe želi omogućiti da otvoreno kažu što očekuju od Europske unije te tako prikupljena mišljenja iskoristiti u kreiranju politika i određivanju budućeg smjera EU-a. Zajedničko predsjedništvo obvezalo se poduzeti mjere na temelju ishoda konferencije.

Dodatne informacije

Digitalna platforma konferencije o budućnosti Europe

Pitanja i odgovori o višejezičnoj digitalnoj platformi za konferenciju o budućnosti Europe

Informativni članci o digitalnoj platformi i konferenciji.

Povelja konferencije o budućnosti Europe

Izvor: Europska komisija

Konferencija o budućnosti Europe: pokreće se višejezična digitalna platforma

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja