Europski tjedan održivog razvoja

  31.08.2022, 10:43h   •     RA Admin

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR). Kako bi se omogućila fleksibilnost organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, na web stranici ETOR-a mogu se prijaviti i događaji koji će se održati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022.

Vrhunac održivog tjedna održat će se od 20. do 26. rujna.

Prijaviti se mogu različiti organizatori – javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, inicijative, mjesni odbori, organizacije civilnog društva i poduzeća, kao i pojedini građani/ke koji žele pokrenuti akciju u svom okruženju, ako predložena inicijativa / događaj / projekt promiče održivi razvoj.

Mogućnosti sudjelovanja u Europskom tjednu održivog razvoja su ogromne. Virtualni događaji, online aktivnosti, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi – sve su to načini na koji se može uključiti i sudjelovati.

Svoju ideju možete prijaviti na https://esdw.eu/register/ kako biste se promovirali i svoj doprinos učinili vidljivim!

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator u Hrvatskoj.

Više informacija na poveznici.

Europski tjedan održivog razvoja

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja