U ABC-u predstavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga programa Interreg Italija – Hrvatska 2021. – 2027.

  15.12.2022, 20:28h   •     RA Admin

U četvrtak, 15. prosinca, u ABC-u je Upravljačko tijelo Veneto regije koje je zaduženo za upravljanje Programom prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2021. – 2027. predstavilo 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru navedenog programa.  

Na Info danu na kojem je sudjelovao velik broj sudionika predstavili su se glavni prioriteti samog programa, kao i uvjeti prihvatljivosti projektnih prijava u okviru 1. objavljenog Poziva.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak iskoristila je priliku da pohvali sam Grad Šibenik, koji je zaista pokazao kvalitetu i znanje, i Šibensko-kninsku županiju, kada se govori o velikim sredstvima koja su ugovorena i realizirana na ovom području.

Rezultati se vide, nalazimo se u objektu koji je financiran iz fondova Europske unije, dakle, nisu samo brojke već konkretni rezultati, da se Šibenik ističe po obnovi kulturne baštine, kazala je ministrica.

Info dan je organiziran u Šibeniku kako bi se prenijele sve relevantne informacije o prijavi na prvi poziv za projektne prijavitelje i partnere iz Italije i Hrvatske. Ovih 80 milijuna eura dostupno je već u prvom pozivu, za ulaganja u zaštitu prirode, okoliša, bioraznolikost, očuvanje prirodnih staništa upravo u Jadranskom moru i sve one teme mobilnosti i prometa koje su jako važne i za Hrvatsku, ali i talijansku stranu.

Svih osam jadranskih županija ima priliku participirati na ovome Pozivu i mi pozivamo sve da se prijave, stvore kvalitetna partnerstva i želimo im puno uspjeha. Dodatno danas, osim ovog poziva prekogranične suradnje u novom programskom razdoblju do 2027. godine, raspisan je i prvi Poziv iz Integriranog teritorijalnog programa, za naše gradove i urbana područja, koji će koristiti Integrirani teritorijalni mehanizam, a na raspolaganju im je više od 680 milijuna eura. To je, do sada, naš najveći poziv, za same gradove, 22 grada u Republici Hrvatskoj steći će status ITU gradova i potpisati svoje sporazume. Među tim gradovima nalazi se i Šibenik, kao jedan od gradova koji će u ovom novom razdoblju imati status ITU mehanizma, kazala je ministrica Tramišak.

Podsjećamo, Program prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2021. – 2027. nedavno je objavio 1. Poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je namijenjen za dvije vrste projekata: Standard i Small-scale projekte.

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva iznosi 80.000.000 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, uz stopu sufinanciranja od 80%.

Više informacija o samom Pozivu možete pronaći na poveznici.

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja