Razvojna agencija ŠKŽ u Puli sudjelovala na tehničkom sastanku svih partnera strateškog projekta FIRESPILL!

  10.10.2022, 11:21h   •     RA Admin

U sklopu strateškog projekta FIRESPILL u Puli je u organizaciji Istarske županije održan Tehnički sastanak svih hrvatskih i talijanskih projektnih partnera. Sastanku su uz preostalih 14 projektnih partnera te brojne predstavnike žurnih službi RH nazočili i djelatnici Razvojne agencije Šibensko-kninske županije koji su dali svoj doprinos izloživši najvažnije aktivnosti projekta Firespill koje će provesti na području Šibensko-kninske županije.

 

Uz raspravu o tekućim i nadolazećim projektnim aktivnostima naglasak je bio na realizaciji pilot aktivnosti svakog pojedinog partnera te su razmijenjena iskustva i problemi u području civilne zaštite.

Podsjećamo, Razvojna agencija ŠKŽ, kao jedan od partnera projekta FIRESPILL, kroz pilot aktivnost nabavlja 3,3 milijuna kuna vrijedno potpuno opremljeno zapovjedno-komunikacijsko vozilo s ciljem uspješnije koordinacije svih žurnih i drugih interventnih službi na terenu u slučaju prirodnih katastrofa i drugih kriznih situacija.

Projekt FIRESPILL nalazi se na vrhuncu provedbe projektnih aktivnosti, a gradnja regionalnog središta za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva koja će biti smještana u Vučevici u završnoj je fazi. Riječ je o najvećem trening centru za vatrogasce na ovom dijelu Europe, udaljenom tek pola sata vožnje od Šibenika, a čije će usluge osposobljavanja i obrazovanja koristiti i pripadnici sustava vatrogastva te drugih žurnih službi s područja Šibensko-kninske županije.

Ukupan proračun projekta FIRESPILL koji je prijavljen i odobren kroz strateški poziv programa INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020 iznosi 16.492.799,60 €, od čega su 85% sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Javnu ustanovu Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na raspolaganju je 745.134,00 €. Projekt je započeo 01. lipnja 2020. i traje do 30. lipnja 2023. godine.

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja