Pridružite se akciji čišćenja podmorja u Zatonu ove nedjelje!

  13.10.2022, 16:00h   •     RA Admin

Udruga EMEDEA u partnerstvu s Javnom ustanovom Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije u sklopu projekta Plavi Jadran Vas poziva na drugu ekološku akciju čišćenja podmorja koja će se održati u nedjelju, 16. listopada u Zatonu (kod svjetionika). 

 

Planirani početak akcije je u 10:00 sati, a na akciji će uz volontere i članove udruge EMEDEA sudjelovati i članovi udruge Caretta caretta iz Zatona koji su predložili ovu lokaciju za čišćenje te ronioci ronilačkog kluba Roniti se mora Šibenik i Powerlifting kluba Šibenik. 

Projektom Plavi Jadran planirano je ukupno 5 akcija čišćenja podmorja na 5 lokacija grada Šibenika s ciljem smanjenja onečišćenja morskog okoliša. Sve lokacije na kojima će se održati akcije čišćenja podmorja nalaze se unutar ekološke mreže NATURA 2000. Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti u iznosu od 40%. 

Uz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sve aktivnosti sufinanciralo je i 10 donatora: Auto kuća Gašperov d.o.o., Djelo d.o.o., Jolly Eko d.o.o., Mare Yachting d.o.o., MARINA ŠIBENIK d.o.o. (D-Marin Mandalina),  MEDIAN kreativna rješenja, VINARIJA VINOPLOD d.o.o., VODOVOD I ODVODNJA Šibenik d.o.o., Turistička zajednica Krapanj-Brodarica, Turistička zajednica Grada Šibenika. Ovim putem zahvaljujemo se donatorima i Fondu što su odlučili podržati našu inicijativu. 

„Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge EMEDEA i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.“

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja