Predstavljanje projekta „Učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena usluga PZS na području Šibensko-kninske županije“

  20.09.2018, 12:35h   •     RA Admin

Konferencija predstavljanja projekta „Učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena usluga PZS na području Šibensko-kninske županije“ održati će se 27.09.2018. s početkoom u 10.30h u Gradskoj knjižnici u Šibeniku. 

Nositelj projekta je Šibensko-kninska županija dok su krajnji korisnici projekta domovi zdravlja Šibenik, Knin i Drniš te odabrani koncesionari. Projekt je pripremila Razvojna agencije Šibensko-kninske županije, koja daje i potpunu podršku istom.

Svrha projekta je nabavka nove dijagnostičko terapijske i ostale medicinsko - tehničke opreme za dom zdravlja Šibenik, Knin i Drniš te odabrane koncesionare. Također, doprinijeti će se poboljšanju kvalitete pružanja usluga kroz edukaciju liječnika, koji će moći samostalno obavljati određene djelatnosti povezane s nabavljenom opremom, te infrastrukturnim zahvatima na spomenutim Domovima zdravlja. Direktno će se utjecati na učinkovitost PZS tima, na kvalitetu usluga kao i na proširenje novih usluga što će doprinijeti smanjenju upućivanja pružatelja primarne zdravstvene skrbi u bolnice jer će se na razini PZS omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka.

Ciljana skupina su svi stanovnici ŠKŽ bez diskriminacije s naglaskom na deprivirana područja koji će kroz ovaj projekt dobiti daleko kvalitetniju i prošireniju uslugu PZS što će ujedno i smanjiti njihov odlazak u bolnice zbog pružanja opsežnijih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka.

Ulaganjem u zdravstvenu infrastrukturu doprinijeti će se razvoju, smanjiti nejednakosti u smislu zdravstvenog statusa, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti na cijelom području Šibensko - kninske županije (ŠKŽ). Problem koji projekt rješava je neadekvatna infrastruktura, manjak opreme te indirektno odlazak medicinskog osoblja.

Ukupna vrijednost projekta je 7.465.118,21 hrk od čega EU potpora iznosi 5.748.285,72 hrk za cjelokupni projekt.

 

 

Predstavljanje projekta „Učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena usluga PZS na području Šibensko-kninske županije“

 

Copyright © 2012-2021   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja