12.10.2022, 11:41h   •     RA Admin

Slijedom uspješnog prolaska na natječaju Europske komisije na koji se prijavila Razvojna agencija ŠKŽ, Šibenik je ove godine izabran za jedan od gradova Europske unije u kojem se obilježava Europski tjedan gradova i regija!

U tu svrhu Europe Direct Centar ŠKŽ u suradnji s Predstavništvom Europske komisije od 20. do 21. listopada održava dvodnevnu konferenciju o Novom europskom Bauhausu.

Riječ je o inicijativi Europske komisije koja u cilju implementacije održivih, uključivih i lijepih rješenja i projekata želi spojiti znanost, tehnologiju i inženjerstvo s kulturom i umjetnošću.

Cjelokupni događaj će se održati u Adriatic Business Centru te će po prvi puta u Jadranskoj Hrvatskoj u Šibeniku, okupiti brojne renomirane stručnjake iz različitih područja djelovanja od prostornog planiranja i arhitekture do energetike, obnovljivih izvora energije, industrije, kulture i umjetnosti koji će razgovarati o Novom europskom Bauhausu odnosno načinu na koji možemo realizirati održiviju i ljepšu budućnosti za naše lokalne zajednice.

Prvi dan konferencije obuhvatiti će teme integracije načela Novog europskog Bauhausa u javnom sektoru posebice u malim gradovima i ruralnim općinama dok će se drugi dan fokusirati na održive poduzetničke projekte, mogućnosti implementacije i financiranja istih od strane različitih javnih organizacija i investicijskih fondova.

Za sudjelovanje i dolazak na konferenciju, prijavite se klikom na poveznicu ili nas pratite online putem društvenih mreža Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Prijave na: https://bit.ly/3eoWWhc 

Detaljan program konferencije pogledajte u dokumentu. 

# Dokument: Format: Veličina:
pozivnicaiprogramneb20i2110abcsibenikfinal1 pdf 263.13 KB
Novi europski Bauhaus & Jadranska Hrvatska

 

Copyright © 2012-2023 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja