BLUE KEP - Program razmjene znanja i integracije sustava edukacije u prekograničnom području

CILJ PROJEKTA:

BLUE KEP kapitalizira projekt KEPASS iz programa IPA Adriatic. Projekt BLUE KEP ima za cilj poboljšanje okvirnih uvjeta za inovacije u nautičkom i pomorskom sektoru unutar područja suradnje jačanjem integracije obrazovnih sustava u prekograničnom području kroz usklađivanje tehničkih sustava obrazovanja. Cilj će se postići standardizacijom školskih kurikuluma tehničkih škola između talijanskog i hrvatskog sustava obrazovanja i bolju integraciju s proizvodnim sektorom i metoda za procjenu i priznavanje obrazovnog i stručnog znanja učenika. Očekuje se da će projekt doprinijeti stvaranju integriranog obrazovnog i stručnog okvira u području djelovanja partnera, što će dovesti do povećane mobilnosti znanja i radne snage te povećati korištenje ekonomskog potencijala područja.

AKTIVNOSTI:

Cilj će se postići standardizacijom školskih nastavnih planova i metoda za procjenu i priznavanje obrazovnih i profesionalnih znanja studenata. Očekuje se da će projekt doprinijeti stvaranju integriranog obrazovnog i profesionalnog okvira u partnerskom području što dovodi do povećane mobilnosti radne snage, te povećanja iskorištavanja gospodarskog potencijala područja.

Projekt će rezultirati sporazumima o suradnji, razmjenama nastavnika, 39 razmjena učenika i 39 trening programa kojima se učenicima pruža dragocjeno obrazovanje i profesionalno iskustvo, te stvara buduću specijaliziranu radnu snagu.

Izradit će se zajednički alat za procjenu znanja učenika kako bi se osigurala zajednička ujednačena procjena rezultata mobilnosti studenata.

3 međunarodna modula će se razviti i integrirati u školske programe, pridonoseći uspostavi standardiziranog prekograničnog obrazovnog sustava.

STATUS i TRAJANJE:

Završen. (od 01.01.2018. – 30.09.2019.)

VRIJEDNOST PROJEKTA:

Ukupna vrijednost projekta 921.134,00 €.

ULOGA RA:

Nositelj projekta je INFORMEST– agencija za razvoj i međunarodnu ekonomsku suradnju (Italija), a partneri na projektu su: Jadransko jonska euroregija, regija Marche (Italija), Istarska  županija, Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije

PROGRAM / IZVOR FINANCIRANJA:

Interreg V-A Italija- Hrvatska 2014. - 2020. 

 

Za više informacija posjetite službenu web stranicu projekta www.italy-croatia.eu/web/blue-kep

BLUE KEP - Program razmjene znanja i integracije sustava edukacije u prekograničnom području

 

Novosti iz projekta

Copyright © 2012-2022 • Razvojna agencija Šibensko-kninske županije • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja