Status: otvoren od 4.11.2022.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • srednje škole s gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima iz 8 (osam) županija s područja Republike Hrvatske: Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske županije, Zadarske županije, Šibensko-kninske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Istarske županije, Dubrovačko-neretvanske županije i Karlovačke županije;
  • škola će u provedbi projekta sudjelovati sa skupinom od 10 (deset) do 30 (trideset) učenika/ca (razred ili grupa učenika) s nastavnikom/com koji će biti voditelj/ica projekta;
  • projekt će se provoditi u školskoj godini 2022. /2023., a odabrane srednje škole bit će uključene u njegovu provedbu (maksimalno 8 škola)

Projektne aktivnosti: sudjelovanje u inovativnom interdisciplinarnom obrazovnom programu namijenjenom svim vrstama srednjih škola na području 8 (osam) županija uključenih u Interreg program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, usmjerenom građanskom praćenju javnih financija upotrebom javno dostupnih podataka te informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Iznos potpore: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama iz Italije provodi i financira provedbu projekta; Škole koje će biti odabrane za sudjelovanje u projektu neće biti obvezne sudjelovati u troškovima provedbe projektnih aktivnosti.

Prijave za sudjelovanje u Projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca na poveznici. U slučaju poteškoća s ispunjavanjem obrasca, molimo obratite se na adresu elektroničke pošte: asoc@mrrfeu.hr.   

Krajnji rok za podnošenje prijava za sudjelovanje u Projektu je 19. studenoga 2022. godine do 16:00 sati.

Detaljan Javni poziv te ostalu potrebnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.