Potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini

Predmet Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini je dodjela bespovratnih sredstava za programe i projekte turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima.

Sredstva potpore odobravat će se kroz tri namjene koje obuhvaćaju:

  1. razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, te uvjeta boravka turista :
  1. uređenje šetnica, cikloturističkih, tematskih i poučnih staza, vidikovaca, izletišta i sl.; brendiranje turističke destinacije; labeling u turističkoj destinaciji; unapređenje kvalitete ključnih turističkih proizvoda u destinaciji (kulturni turizam, eno/gastro, cikloturizam, poslovna putovanja, wellness i zdravlje, aktivni odmor); izrada promotivnih brošura o ključnim turističkim proizvodima za klaster/županiju: podizanje kvalitete informacija za posjetitelje (informativne ploče i sl.), izrada/redizajn internetskih stranica klastera/županija.
  2. turistička/smeđa signalizacija,
  1. razvoj, obnovu i unapređenje javne turističke infrastrukture i
  2. edukacija (strukovno usavršavanje i treninzi za nositelje turističke ponude i davatelje usluga (npr. usavršavanje za podizanje kvalitete usluživanja hrane i pića - sommelieri, cooking show, edukacija pratitelja/vodiča za selektivne oblike turizma, turističke interpretatore, edukacija za privatne iznajmljivače, edukativne radionice za davatelje turističkih usluga i sl.)

Za navedene namjene ukupno je osigurano pet milijuna kuna. U smislu ovog Javnog poziva, objavljen je i novi Pravilnik o potporama turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima (NN 132/17). Pravilnik uzima u obzir razvrstavanje jedinica lokalne samouprave prema Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (NN 158/13).

 

Javni poziv objavljen je na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, te je dostupan na slijedećem linku https://www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/potpore-hrvatske-turisticke-zajednice/2018/potpore-turistickim-zajednicama-na-turisticki-nerazvijenim-podrucjima

  •   OBAVIJEST JE ISTEKLA
  •   OBJAVLJENO: 05.01.2018, 15:52h
  •   TRAJANJE: 31.01.2018, 15:52h
  •   VIŠE INFORMACIJA

 

Copyright © 2012-2019   •   Razvojna agencija Šibensko-kninske županije   •   Sva prava pridržana   •   Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja